Travelling Stars biografie

Marieka Korossy

Zangeres/gitariste Marieka Korossy
Ooit begonnen met klassiek gitaarles, wat geen vervolg heeft gekregen. Na enige tijd ben ik de muziek gaan oppakken in het korencircuit, bij de één met zang en bij de ander met gitaarbegeleiding. Van daaruit heb mij aangesloten bij diverse bands en andere muzikale vormen van samenwerking. Zanglessen hebben de techniek verbeterd. Zo zijn in de loop van de jaren vele stijlen aan de orde geweest, van licht klassiek tot stevige poprock.

Ik beroer nu de snaren van de gitaar als slaggitariste met herkenbare "rifs". Mijn stem laat zich omschrijven als een warme alt. Muziek maken vind ik een prachtige vorm van expressie. Het geeft energie om dit over te brengen aan het publiek. Live muziek geeft daarom zoveel meer.

De kennismaking met Ron maakte mij al gauw duidelijk dat er een goede chemie is voor een afwisselend, breed en plezierig in het gehoor liggend repertoire, met een goed gevoel voor sfeer en entertainment op maat.

Ron Gerritsma

Contrabas/zang -  Ron Gerritsma
Vanaf mijn 15de jaar ben ik bezig met zang en muziek. Begonnen als zanger (met lessen), en het maken van eigen liedjes op het electronisch orgel. Verder gegaan met het aanschaffen van een akoestische gitaar, om wat muziek te spelen bij het kampvuur en later ook als muzikant in band The Bopstreet Trio. Jaren later gevraagd als drummer/zanger, en in diverse bands gespeeld als Hop,Skip & Jump en The Flashtones.

Zo’n twintig jaar geleden ben ik begonnen met de basgitaar, maar dat werd al snel een contrabas. Eerst in Rockabilly band Cat-Lost!, later in Spin-out4 en The Hotrod Sinners. Ook speel ik nog wat tenorsaxofoon voor de grap.

Rockabilly muziek is mijn grote passie maar ik vind het ook erg leuk om, als de gelegenheid zich voordoet, ook andere liedjes (hits en evergreens) te spelen, waardoor ik vaak gevraagd werd op feestjes. Daarom ben ik in 2006 als officieel beroepsmuzikant begonnen met het trio (later duo) De Reizende Sterren, wat gestopt is in 2012.

De ontmoeting met Marieka is voor mij weer een nieuwe verfrissende weg die ik ben ingeslagen. Met dit duo wil ik een hoop lol en sfeer maken en een lekker stukje entertainment neerzetten.